Tikrąją kinrožę (Hibiscus rosa-sinensis) namuose augina daugelis kaip kambarinį augalą. Parduotuvėse galima įsigyti kinrožės (arba hibisco) arbatos. Tai juk tas pats mūsų kambarinis augalas. Jeigu kinrožė gausiai žydi, galima dalį žiedų nusiskinti ir juos susidžiovinti – bus natūrali kinrožių arbata – be dirbtinių aromatų ir saldiklių, kurių dažniausiai būna pridėta į pirktines arbatžoles. Jei žiedų derlius pakankamas, galima iš žiedų pasigaminti cukatų (cukrinukų). Gaminasi taip pat, kaip ir bet kurie cukatai: žiedai užpilami cukrumi arba cukraus sirupu, palaikomi keletą dienų, vis atsargiai pamaišant. Po to pakaitinama ant silpnos ugnies, bet neužvirinant ir nuolat maišant. Jei cukrus sunkiai tirpsta, galima įpilti šiek tiek vandens. Po to cukatai padedami ant sietelio, kad nuvarvėtų. Ir štai – kinrožės cukatai ir sirupas.
Žinoma, galima naudoti tik tokio augalo žiedus, kurie nepurkšti jokiais pesticidais ar kitais chemikalais.